Kutatási tevékenységünk során arra törekszünk, hogy munkánkat a legmagasabb etikai, tudományos és klinikai normák, valamint az adott ország(ok)ra érvényes és nemzetközi standardok szerint végezzük. Kutatási politikánkat rendszeresen felülvizsgáljuk, és vállalatunk, valamint partnereink értékei és céljai függvényében módosítjuk.

Világszerte hatósági előírás, hogy a vizsgálat alatt álló készítmények tulajdonságait forgalomba hozatal előtt humán vizsgálatok keretében kell értékelni. A klinikai vizsgálatok állatkísérletekkel részben sem válthatók ki, ami egyrészt a későbbi vizsgálatokban részt vevő egészséges önkéntesek és/vagy betegek biztonsága, másrészt a tudományos eredmények integritása szempontjából lényeges.

Az állatkísérleteket illetően három elv szerint járunk el: igyekszünk csökkenteni a végrehajtandó kísérletek számát, tökéletesíteni az elvégzett kísérleteket és végül, de nem utolsó sorban helyettesíteni azokat egyéb eljárásokkal. Az iparág fentihez hasonló kezdeményezéseinek köszönhetően az elmúlt három évtizedben drasztikusan csökkent a gyógyszerkutatásban alkalmazott állatkísérletek száma. Az Actelion 2010-ben vizsgálta felül és szigorította a kísérleti állatok tartására, kezelésére és jóllétére vonatkozó szabályozást. Elvárásaink teljesülését rendszeresen ellenőrizzük, legyen szó akár az Actelion által végzett, akár kiszervezett kísérletekről.

 

Kapcsolódó linkek